+ Rhythm Art Duo & Ann Elkjär

 

 

 

Rhythm Art Trio
Fredrik Duvling & Daniel Berg, slagverk
Ann Elkjär, flöjter

1978 inledde den svenska slagverksensemblen Kroumata sitt samarbete med flöjtisten Manuela Wiesler. Kärleksfulla musikaliska möten uppstod som ledde till turnéer världen över, och en stor mängd musik komponerades för flöjt och slagverk.

Rhythm Art Duo och flöjtisten Ann Elkjär vill återuppta traditionen – mer flöjt- och slagverksmusik till kammarmusikpubliken! Med sig har de till exempel Lou Harrisons nutida klassiker First Concerto, som också finns inspelad på CD:n Carousel. Trion samarbetar nära med flera nu levande tonsättare vilket gör att programmet ständigt förnyas. 

Trion brukar få beröm för virtuost spel i en ny men härlig klangvärld, en nära publikkontakt och konsertupplevelser med glimten i ögat, men också för folkbildande och smått humoristiska presentationer.

Kontakt:
Daniel Berg, tel. 070-926 73 79 daniel@einarart.com

 


Rhythm Art Duo: Daniel Berg och Fredrik Duvling, började spela tillsammans 1992. De har en omfattande konsertverksamhet som stöds av Kulturrådet och är flitigt anlitade av skolor, kyrkor och kammarmusikföreningar i Sverige. De turnerar ofta i Sverige och Europa och har ett nära samarbete med många av landets länsmusikstiftelser som till exempel Kultur i Väst och Västmanlandsmusiken. Tillsammans med nu levande tonsättare vill de verka för ny kammarmusik med slagverk i centrum. Bland de många som skrivit musik direkt för duon kan nämnas – Paula af Malmborg Ward, Miklós Maros, Loreta Narvilaité och Torbjörn Grass.

Daniel Berg är marimbasolist, kammarmusiker, tonsättare och pedagog. Daniel är professor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, kammarmusik och slagverksensemble vid musikhögskolorna i Göteborg, Örebro och Stockholm.

Fredrik Duvling är stämledare för slagverkarna i GöteborgsOperans orkester. Han har tidigare undervisat på Ljungskiles folkhögskola och Musikhögskolan i Örebro.

Flöjtisten Ann Elkjär har uppmärksammats för sitt levande och uttrycksfulla spel, som hon allra helst använder i sina kammarmusikgrupper; tex i flöjtkvartetten 40f, som verkar på den nutida scenen, och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Ann har vunnit flera flöjt- och kammarmusiktävlingar, och mot slutet av sin engelska studietid belönades hon med prestigefyllda priset till årets bästa student, The Queens Commendation for Excellence. Hon tycker också det är ett hedersuppdrag att få föra arvet efter sina egna lärare vidare till nästa generation unga musiker, som lektor i flöjt på Musikhögskolan Ingesund.

Program

Lou Harrison (1917-2003) – First Concerto for Flute and Percussion 
Katherine Hoover (1937-2018) – Winter Spirits
Daniel Berg (f. 1971) – Images
Alec Wilder (1907-1980) – Flute Piece No. 1 with Bongo 
Miklós Maros (f. 1943) – Alfresco

Paus

Thierry de Mey (f. 1956) –  Table Music
Gene Koshinski (f. 1980) – Dance of the Drums
Carl-Axel Hall (f. 1947) –  Prelude 
Ida Fahl (f. 1978) –  Méditation à deux
Daniel Berg (f. 1971) –  2nd concerto for flute and percussion