Om Ann Elkjär

Flöjtisten Ann Elkjär har uppmärksammats för sitt levande och uttrycksfulla spel, som hon allra helst använder för att spela kammarmusik, i duon med gitarristen Martin Fogel (England) eller pianisten Hee-Won Park (Tyskland). Eller så stillar hon nyfikenheten för nutida musik tillsammans med flöjtkvartetten 40f (Sverige).

Ann har diplomexamen från Musikhögskolan vid Göteborgs universitet och Royal Academy of Music. I slutet av sin engelska studietid belönades hon med prestigefyllda priset till årets bästa student, ”The Queens Commendation for Excellence”. Hon innehar även hederstiteln ”Associate of the Royal Academy of Music”. Hon har vunnit andra pris i Ljunggrenska tävlingen, och vann den Internationella Kuhlautävlingen för flöjtister 2003. Hon har även konserterat i prestigefyllda Concertgebouw i Amsterdam.

Här hemma i Sverige har hon synts och hörts hos ett stort antal kammarmusikföreningar och musikfestivaler, och i Sveriges Radio P2.

Ann är också mycket förtjust i sitt jobb som lektor i flöjtspel vid Musikhögskolan Ingesund, och tycker det är ett hedersuppdrag att få föra arvet efter sina flöjtlärare (William Bennett, Anders Jonhäll, Gerard Schaub) vidare till nästa generation unga musiker.

 

LADDA NED BIO

ann_elkjar_woods

”Hennes spel är verkligen strålande, ömsom stramt och koncentrerat, ömsom lekfullt och lyriskt.”

”…en förmåga att hitta en förtrollning i det kärnfulla och icke-tillgjorda och så blir spelet
oförblommerat vackert.”

ur GöteborgsPosten