+ Martin Fogel, gitarr

elkjar_fogel

När Ann och Martins debut-CD Image släpptes, valdes den till ”månadens CD” i två av Japans största musiktidningar. Detta ledde till deras första japanturné. Som en av Sveriges mest erfarna flöjt- och gitarrduor förmedlar de en intensiv, färgsprakande och virtuos upplevelse till sina lyssnare. De lyfter fram den allra bästa musiken för flöjt och gitarr: kända mästerverk och nya upptäckter som till exempel Bachs sonater, Toru Takemitsus drömska Toward the Sea, och Piazzollas Tangons Historia. Det handlar om två artister som brinner för sitt konstnärskap och musiken de spelar.

Samarbetet med Martin sträcker sig 15 år tillbaka, ända till studietiden på diplomutbildningen vid Royal Academy of Music i London. Efter att tidigt ha uppmärksammas för sina framträdanden, bland annat vid The Bolivar Hall Guitar Festival i London, har de etablerat sig som återkommande gäster i flera musikserier och festivaler; de har bland annat framträtt på Stenungsunds Kammarmusikfestival, Kammarmusikfest i Helsingborg, Musik på Slott och Herresäten, Musik på Billingen, Lidköping Music Festival samt Brinkhall Concerts i Finland.

De har också turnerat i Musik i Västs regi och har framträtt i Sveriges Radio P2 i en liveinspelning för P2 som senare sändes i 11 europeiska länder i programmet BBCs ”Euroclassic Notturno”.

Framöver kommer de ge konserter med programmet ”Guldkorn ur repertoaren”, se kalendern för mer information!

Ann och Martin har även en riktig hit på Youtube, med fler än 125000 lyssnare – se här: